, , ,

Analytiker tror att Bitcoins pris kan sjunka med 15% inom den närmaste veckan

Utvald bild för artikel Analytiker tror att Bitcoins pris kan sjunka med 15 % inom de närmaste dagarna

I skrivande stund så handlas Bitcoin för runt $10 600 vilket är en ökning jämfört med föregående dag då kursen låg på runt $10 200, men trots denna ökning och positiva nyheter för Bakkt som fått grönt ljus att lansera Bitcoin kontrakt så förväntar sig flera analytiker att priset kan sjunka med ytterligare 15% inom de närmaste dagarna.

Analytikern Financial Survivalism har i ett tidigare uttalande öppnat för att Bitcoin kan sjunka till $8 775, och han tycker att allt tyder på att Bitcoin är på väg ner mot den nivån och att hans prognos “is looking good”.

Han hänvisar till den tydliga ”björn flaggan” (Bear flag, ett mönster inom teknisk analys) som kan ses syns på de kortare tidsintervaller på Bitcoin grafen.  Survivalism nämner också att det har varit en så kallad “death cross” vilket kan indikera att mer nedsida är på ingång.

Survivalism släppte sin prognos på $8 775 i förra veckan, han tyckte sig se tecken på att köp trycket minskade och sälj trycket ökade.

Hans prognos får stöd av andra analytiker, såsom Josh Rager som också tror att Bitcoin kommer röra sig mot $8 000 intervallet.

Josh Rager menar att Bitcoin senaste tumult är en tydlig indikation på att stora köpare ackumulerar mer Bitcoin efter den kraftiga försäljningen som skedde då Bitcoin nuddade vid $14 000 gränsen några veckor tidigare.

Han nämner också till att även om Bitcoins pris har potential att sjunka till $8 000 så är det inte sannolikt att det sjunker lägre, då det finns en stark köpkraft vid $8 000.

Bitcoin kommer troligtvis studsa tillbaka ännu högre

Även om Bitcoin skulle sjunka på kort sikt så är båda analytikerna övertygade om att priset kommer studsa tillbaka ännu högre. Josh Rager skriver på sin Twitter att

the cryptocurrency experienced 30% on multiple occasions during Bitcoin’s last bull run in 2016/2017. The thing is, each time these pullbacks occurred, a strong surge ensued, which resulted in an average gain of 153% profit.

Om Historien upprepar sig så kanske vi kommer kunna se Bitcoin priset över $20 000 igen innan året slut, hur galet det än må låta. Vi på Cryptoaddicts håller tummarna 🙂

Källa – https://en.ethereumworldnews.com/analysts-expect-bitcoin-price-drop-15-percent/

Lämna ett svar