, , ,

Betala med Bitcoin på Amazon & Ebay

Utvald bild för inlägget Betala med Bitcoin på Amazon, Ebay och andra E-handlare

Äger du Bitcoin och är sugen på att betala med detta på världens största E-handelsplats Amazon? Inga problem, start-up företaget Moon och Bitcoins lightning network gör det möjligt!

Läs mer Vår enkla steg för steg guide till att köpa Bitcoin

Start-up företaget har utvecklat ett plugin till webbläsaren Google Chrome som gör att man enkelt kan betala med Bitcoin på en rad olika e-handelsplatser såsom Amazon, Ebay, Target mfl med hjälp av en Bitcoin wallet som har stöd för Lightning betalningar eller sin Coinbase wallet.

Företaget hanterar hela betalningsprocessen och omvandlar Bitcoin betalningen till E-handelsplatsen valuta, vilket gör att te.x. Amazon aldrig behöver komma i kontakt med Bitcoin och de ständiga kursförändringar som kryptovalutor medför.

Bitcoin och kryptovalutor för betalningar?

En vanlig fråga som ofta dyker upp är ifall man verkligen kan använda Bitcoin för att betala med? De flesta som har hört talas om Bitcoin känner säkert till att kursen ständigt förändras, vilket jag vågar påstå inte är en attraktiv egenskap för något som skall användas som ett betalningsmedel, då man vill ha en stabilitet.

Tänk själv att du skall köpa ett par skor som kostar 500 kr och du skall betala detta med Bitcoin, precis efter att du tryckt på köpknappen så sjunker kursen och den mängd Bitcoin som du räknade med skulle räcka för att betala för skorna täcker inte kostnaden.

Även för handlare finns det risker att ta emot betalningar i Bitcoin, främst genom att kursen kan sjunka kraftigt.

Ett sätt som de flesta företagen som tillhandahåller betalningar med Bitcoin och andra kryptovalutor är att de låser kursen under en viss tid, vilket ger en trygghet för kunden att den inte behöver betala mer bara för att kursen sjunker. När betalningen når butiken så konverteras den automatiskt till den valda valuta, vilket gör att butiken slipper risken med kursförändringar.

Visst är det sant att det finns utmaningar med Bitcoin och andra kryptovalutor som betalningsmedel, men det finns även en rad fördelar.

Fördelar med att betala med Bitcoin

Vad finns det då för fördelar med att betala med Bitcoin och andra kryptovalutor, varför skulle en butik vilja ta emot Bitcoin betalningar?

En stor fördel är de låga avgifter som Bitcoin och kryptovalutor har. En butik som erbjuder möjlighet att betala med te.x. Visa / Mastercard får oftast betala ett par procent av den totala köpesumman i avgifter, vilket på sikt kan bli ganska mycket pengar.

Avgiften för att skicka en Bitcoin betalning är betydligt lägre då man betalar en fast transaktionsavgift oavsett hur stor summa man skickar. Detta ger en butiken en stor konkurrensfördel då de skulle kunna sänka sina priser och ändå behålla samma marginal.

Eftersom Bitcoin ständigt utvecklas så finns det nu något som Lightning Network, som bidrar till att Bitcoin betalningar ännu billigare och snabbare än vad det var tidigare

Bitcoin Lightning Network

Lightning Network utvecklas av företaget Lightning Labs och är ett lager ovanför en existerande blockkedja, något som kan liknas med hur internet är uppbyggt (olika lager på varandra). I dagsläget så stödjer det Bitcoin och Litecoin, men även andra blockkedjor planerar att stödjas i framtiden.

Fördelen med att använda ett extra lager ovanför blockkedjans nivå gör att man kan komma runt den traditionella flaskhalsen som Bitcoin och andra PoW (proof of work) blockkedjor dras med, problemet att hantera många transaktioner samtidigt.

Detta medför att te.x. Bitcoin transaktioner blir både billigare och snabbare och i framtiden, när tekniken är mer utvecklad, på allvar kan utmana både Visa / Mastercard när det kommer att hantera många transaktioner / sekund.

Allt fler företag börjar acceptera betalningar med hjälp av Lightning Network och personligen tror jag att detta bara är början för att Bitcoin och kryptovalutor skall nå ut till den breda massan och ses som ett lika legitimt betalningsmedel som te.x. Visa / Mastercard.Lämna ett svar