, , , , , ,

Bitcoin priset rusar, mystisk $100 miljoner order tros ligga bakom

Utvald bild för inlägget Bitcoin priset rusar, mystisk köporder bakom ökningen?

Den första April började ett rykte cirkulera på Twitter och i medier att amerikanska myndigheten SEC (som övervakar handel med värdepapper) hade i ett blixtinkallat möte godkänt två nya Bitcoin ETF (VanEck-SolidX) och att dessa skulle kunna börja handlas med redan nästa månad.

För de allra flesta framstod detta som ett uppenbart April skämt och priset på Bitcoin låg kvar runt 4 000 dollar, där det har legat den senaste månaden. Men den 2 April så händer något som fick många att tappa hakan, på en timme så rusar priset på Bitcoin med nästa 1 000 dollar och handlas runt 5 000 dollar, en ökning med nästan 25 %.

Bild föreställande Bitcoin prisökning med 1000 dollar
I grafen från Coinmarketcap.com kan man se hur priset rusar med nästan 1000 dollar inom loppet av några timmar

Detta fick hela Krypto communityn på Twitter att dra igång vad som kunde ligga bakom den massiva prisökningen, och twitter användaren 360Trader börjar se slutet av Bitcoin (och krypto’s) björnmarknad som har pågått sedan slutet av 2017.

Mystisk $100 miljoner order orsaken bakom Bitcoins kraftiga prisökning?

Med vad ligger då bakom denna kraftiga ökning inom loppet av några timmar?

I en artikel från Brittiska Reuters skriver kan man läsa om hur en analysfirma som har hittat en köporder på över 100 miljoner dollar utspridd på de tre största amerikanska handelsplatserna, Coinbase, Kraken samt Bitstamp som kan vara orsaken bakom prisökningen.

Oliver von Landsberg-Sadie – VD på Kryptoanalysfirman BCB Group säger

”There has been a single order that has been algorithmically-managed across these three venues, of around 20,000 BTC,” he said.

If you look at the volumes on each of those three exchanges – there were in-concert, synchronized, units of volume of around 7,000 BTC in an hour

Analysfirman har dock inte kunnat hitta koppla köp ordern till någon specifik förklaring / händelse än, men det skulle kunna röra sig om en grupp som har insider information om att te.x. Bakkt lanserar snart eller att Bitcoin ETF VanEck-SolidX väntas blir godkända.

Oavsett anledning så är det otroligt spännande att Bitcoin, som varit i en nedåtgående trend sedan rusningen i December 2017 äntligen börjar få lite uppmärksamhet i massmedia igen.

Elon Musk tweetar om kryptovalutan Dodge Coin

Som om inte Bitcoins prisökning i sig vore tillräckligt så byter Tesla grundare och VD Elon Musk titel till ”Former Ceo of Dodge Coin” och börjra Tweeta om meme kryptovalutan Dodge Coin.

Vad tror du, är detta slutet av den nedåtgående trend som Bitcoin och Kryptomarknaden har befunnit sig i sedan slutet av 2017 eller kommer priset inom kort sjunka tillbaka igen? Lämna gärna en kommentar nedan!

Bild föreställande kursutvecklingen på kryptomarknaden under de senaste 24 timmarna
En mycket efterlängtad syn för hela krypto marknaden, äntligen är det grönt igen


Lämna ett svar