, , ,

Facebook varnar för att deras kryptovaluta kanske inte kommer lanseras

Utvald bild för inlägg Facebooks kryptovaluta Libra kanske inte kan lanseras

Facebook varnar investerare i en ny rapport att Libra, företagets planerade kryptovaluta kan bli försenad och eventuellt inte kommer kunna lanseras.

Uttalandet kommer ifrån företagets Q2 rapport och anledningen är den osäkerhet kring de lagar och regler som gäller för kryptovalutor samt att alla länders olika myndigheter kan försena alt hindra att lanseringen blir av. There can be no assurance that Libra or our associated products and services will be made available in a timely manner, or at all,

”There can be no assurance that Libra or our associated products and services will be made available in a timely manner, or at all”

Citat från Facebook senaste Q2 report filing with the Securities and Exchange Commission.

Brist på erfarenhet inom Blockchain och kryptovalutor

Facebook går också ut och menar att en annan risk är att företaget saknar erfarenhet av Blockchain och kryptovalutor tekniken, vilket kan påverka deras förmåga negativt att lansera samt marknadsföra Libra och liknande produkter inom dess ekosystem.

Företaget avslutar med att betona att deras satsning på kryptovalutan Libra och de ökade kostnader som Libra Association kan medföra kanske inte blir en framgångsrik investering och att det kan skada företagets verksamhet, rykte samt finansiella resultat.

“We will also incur increased costs in connection with our participation in the Libra Association and the development and marketing of associated products and services, and our investments may not be successful. Any of these events could adversely affect our business, reputation, or financial results,”

Osäkerhet om Libra kommer kunna lanseras

Att starta inom ett helt nytt affärsområde är riskfullt för alla företag. Lägg då till att man är världens största sociala medier jätte som redan idag har enorma mängder data om alla individer som har ett Facebook och som redan hamnat rejält i blåsväder då användardata från deras plattform har sålts och utnyttjats för politiska kampanjer såsom Cambridge Analytica så är det riskfyllt att satsa på ett system som även ger dem tillgång till finansiell data hos deras användare och som på allvar kan utmana traditionella valutor såsom Dollarn.

Amerikanska kongressen har redan gått hårt åt Facebook och bett dem pausa utvecklandet av Libra, och en rad europeiska länder har redan gått ut och meddelat att de inte kommer tillåta att Libra lanseras i deras länder.

Med tanke på all denna osäkerheten så är det inte konstigt att Facebook går ut och varnar investerare att det finns många risker med deras satsning på Libra. Facebook vill troligtvis inte hamna i en tvist med amerikanska myndigheten SEC (som granskar och handeln med värdepapper) om att de vilselett och lovat guld och gröna skogar till amerikanska investerare.

Huruvida Libra blir verklighet eller inte så är svaret glasklart för vad jag investerar i – Bitcoin. Är man intresserad av att köpa Bitcoin har jag gjort en mycket enkel guide här . Börsen jag handlar på är Coinbase där det är barnsligt enkelt att köpa och sälja Bitcoin och andra kryptovalutor.

Källahttps://www.theblockcrypto.com/tiny/libra-crypto-may-never-launch-due-to-regulatory-scrutiny-warns-facebook/

Källa Featured imagehttps://static.coindesk.com/wp-content/uploads/2019/07/Facebook-Libra-860×430.jpg

Lämna ett svar