Utvald bild för guiden Köpa Bitcoin utan avgifter

Köpa Bitcoin utan avgifter på Coinbase Pro - Enkel guide

Letar du efter ett säkert alternativ för att köpa Bitcoin utan avgifter? Då kan vår guide hjälpa dig. Vi kommer visa hur man använder Coinbase Pro, som är en lite mer avancerad börs men som drivs av Coinbase. Denna guiden kommer visa hur man köper Bitcoin för Euro utan avgifter.

Introduktion

Guiden är riktar sig till lite mer avancerade användare, och vill man enkelt kunna köpa och sälja Bitcoin fast till lite högre avgift så kan man göra det på vanliga Coinbase, som vi har gjort en enkel guide för här

Coinbase Pro

Bild Coinbase Pro
Köp och sälj Bitcoin & andra kryptovalutor utan avgift på Coinbase Pro

Coinbase Pro är en avancerad handelsplattform som köptes upp och drivs av det amerikanska företaget Coinbase. Den skiljer sig mot vanliga Coinbase genom att du själv kan välja till vilket pris du vill köpa / sälja kryptovalutor för.  Coinbase är ett företag som varit ledande i branschen länge och är en mycket säker handelsplattformen inom området. Företaget är amerikanskt och baserat i San Francisco och tillhandahåller en webbplats för att köpa/sälja digitala valutor samt förvarning av dessa.

När man skapar ett konto på Coinbase så får man automatiskt digitala plånböcker för alla valutor som man kan köpa / sälja på deras plattform, vilket gör det väldigt enkelt att skicka sina Bitcoins till Coinbase och sedan sälja där. Det är enkelt och avgiftsfritt att flytta pengar / kryptovalutor mellan Coinbase och Coinbase Pro.

Vi har även gjort en recension av Coinbase som går att läsa här (öppnas i ett nytt fönster).

Vill man senare ha en USB plånbok istället så rekommenderar vi Ledger Nano S. Det är mycket enkelt att sätta upp och föra över Bitcoin från Coinbase till en Ledger Nano S, läs vår guide till produkten.

Tips & råd för att välja handelsplattform för kryptovalutor

Det finns andra plattformar för att köpa Bitcoin på än Coinbase. Anledningen till att vi skriver om den på Cryptobit.se är för att vi själva använder den och tycker det är en väldigt bra plattform.

Dock är det viktigt att vara på sin vakt i valet av plattform. En grundregel är att alltid Googla på företaget och se vad andra skriver om dem, ganska snabbt kan man få en uppfattning om företaget är seriöst eller inte. Hittar man inget om företaget på Google så kan detta indikera att tjänsten är relativt ny, och behöver inte betyda att det är något skumt.

Checklista vid val av handelsplattform

 • Googla företaget, finns de inte på Google eller har många dåliga omdömen så är detta en varningssignal.
 • Undersök deras hemsida och bedöm ifall de verkar seriösa. Vad behövs för uppgifter att skapa konto, är det rimlig säkerhetsnivå om det bara behövs en E-post?
 • Låter det för bra för att vara sant så är det oftast det. Företag som garanterar avkastning på insatt kapital kan kastas direkt i papperskorgen, det finns inga garantier på kryptomarknaden.

Innan du startar

 • Är du osäker på vad Bitcoin är? Läs om kryptovalutan här.
 • Att du är medveten om riskerna med handel av Kryptovaluta, att delar eller hela det insatta kapitalet kan försvinna.
 • Att du inte kommer hålla Cryptobit.se eller personerna bakom ansvariga för någon typ av skada eller påstådd skada till följd av att följa guiden/felaktigheter i guiden nedan.

Investera aldrig mer pengar än du har råd att förlora.

Vad behövs för att följa guiden?

Tidsåtgång

Uppskattad tid för att följa guiden och köpa Bitcoin utan avgifter är ca 30-60 minuter. Har du inte överfört Euro till ditt Coinbase konto så kan denna överföringen ta 1-3 dagar.

Guide - Köpa Bitcoin utan avgifter på Coinbase Pro

Översikt

 1. Skapa ett konto på Coinbase (om du använder vår länk och få 10$ extra i Bitcoin)
 2. Logga in på Coinbase Pro för att koppla det mot ditt Coinbase Konto.
 3. Flytta Euro från ditt Coinbase konto till Coinbase Pro (avgiftsfritt och omgående)

Grattis, nu är du redo för att börja handla Bitcoin, Ethereum och en rad andra kryptovalutor utan avgifter. Om du hellre vill följa en steg för steg guide med bilder, fortsätt läsa guiden nedan.

Steg för steg guide

I denna steg för steg guiden kommer vi med bilder och text gå igenom alla steg som behövs för att köpa Bitcoin utan avgifter.

Steg 1 – Registrera konto på Coinbase

Det första steget för att kunna köpa Bitcoin är att registrera ett konto hos Coinbase. Länken kommer öppnas i ett nytt webbläsarfönster så du kan fortsätta att ha kvar guiden i detta fönstret.

Efter att du har registrerat ditt konto så behöver din identitet verifieras. Anledningen till detta är för att motverka bedrägerier och penningtvätt, och detta kan göras via att fota Körkort/Pass med antingen mobilen eller webbkameran. Det är enkelt att göra och tydliga instruktioner hur man går tillväga kommer visas på skärmen.

När detta är gjort så behöver din identitet verifieras av Coinbase. För mig gick det på ca 10 minuter och mitt tips är att ta en så bra bild som möjligt för att underlätta verifikationen. När ditt konto är godkänt så kommer du få ett mejl och då kan du logga in och fortsätta med guiden.

Steg 2 – Logga in på Coinbase Pro med ditt Coinbase konto

När du har skapat ett Coinbase konto kan du klicka på denna länken för att komma direkt till Coinbase Pro, där du klickar på ”Log in” (1).

Bild 1 - Köp och Sälj Bitcoin på Coinbase Proutan avgift
Genom att klicka på Login kommer du få möjlighet att logga in med ditt Coinbase konto och koppla ihop dem.

Fyll i den E-post och lösenordet som du angav för ditt Coinbase konto och klicka sedan ”Sign in”.

Bild 2 - Köp och Sälj Bitcoin på Coinbase Pro utan avgift
Logga in på ditt Coinbase kontoför att koppla ihop med Coinbase Pro

Steg 3 – Överför Euro från Coinbase till Coinbase Pro

Nästa steg i guiden är att överföra Euro från Coinbase kontot till Coinbase Pro kontot. Detta är helt avgiftsfritt och sker på direkten. Har du inte Euro än på ditt Coinbase konto så finns möjligheten att överföra direkt från banken till Coinbase Pro.

Men först en översikt av Coinbase Pro. För att välja vilken marknad du vill handla med så klickar du på ”Select Market” (1), där visas alla olika kryptovalutor som man kan handla på Coinbase Pro. Den som vi kommer använda i guiden är BTC-EUR (Bitcoin – Euro).

Wallet Balance” (2) visar dina tillgångar på kontot. Har man precis skapat upp ett Coinbase Pro konto så behöver man överföra pengar till det. Klicka på ”My Wallets” (3) för att komma till en ny skärm där man kan överföra pengar från sitt Coinbase konto.

Bild 3 - Köp och Sälj Bitcoin utan avgift på Coinbase Pro
En översikt över Coinbase Pro dashboard. Härifrån så kan man lägga både köp och säljordrar, se priser, orderboken, grafer m.m

My Wallets vyn visar alla dina plånböcker på Coinbase Pro. I guiden kommer vi överföra Euro från ett Coinbase konto, därför väljer vi EUR under ”Wallet Overview” och sedan klickar på ”Deposit” (1).

Bild 4 - Köp och Sälj Bitcoin utan avgift
Under My Wallets vyn ser man en översikt av alla tillgångar på sitt Coinbase pro konto.

Då öppnas en pop-up där man får välja vilken valuta man vill sätta in, i detta fallet så väljer vi Euro.

Bild 5 - Köp och Sälj Bitcoin utan avgift på Coinbase Pro
Under Deposit Funds så väljer man vilken valuta man vill överföra till sitt Coinbase Pro konto.

Efter att vi har valt Euro så kommer en ny ruta att visas, där man kan välja att föra över pengar antingen SEPA Transfer eller Coinbase Wallet. SEPA Transfer är en utlandsbetalning, som man kan göra direkt in på Coinbase Pro kontot, men som tar 1-3 dagar vanligtvis.

Vi kommer däremot att välja ”Coinbase Wallet” (1), då visas tillgångarna man har på sitt Coinbase konto och sedan så kan man överföra pengarna genom att ange hur mycket man vill överföra (2).  En överföring från Coinbase kostar inget och sker omgående. När man är nöjd så klickar man på ”Deposit” (3).

Bild 6 - Köp och Sälj Bitcoin utan avgift på Coinbase Pro
Man har möjlighet att föra över Euro direkt från sitt bankkonto eller från sitt Coinbase konto.

När överföringen är klar får man ett meddelande som informerar om att allt gått bra och att pengarna har blivit överförda till ditt Coinbase Pro konto.

Bild 7 - Köp och Sälj Bitcoin utan avgift på Coinbase Pro
När överföringen är klar så visas ett meddelande. Har man fört över från sitt Coinbase konto så syns överföringen direkt.

Steg 4 – Köpa Bitcoin utan avgift

Nästa steg är att lägga en köp order på Bitcoin utan avgift. För att komma tillbaka till Coinbase Pro kontrollpanel så klickar man på ”Trade” (1) uppe i högra hörnet.

Bild 8 - Köp och Sälj Bitcoin utan avgift på Coinbase Pro
För att köpa Bitcoin utan avgifter så klickar på Trade i högra hörnet som tar dig till kontrollpanelen.

När pengarna finns på kontot så kommer man kunna se hur mycket Euro man har, samt hur mycket Bitcoin. Om man byter marknad (te-x- ETH-EUR) så ser man hur mycket Ethereum man har osv. Säkerställ en extra gång så att du har valt rätt marknad innan du lägger din order.

Bild 9 - Köp och Sälj Bitcoin utan avgift på Coinbase Pro
Under ”Wallet” så kan man välja vilken marknad man vill handla i samt få en överblick över ens tillgångar.

Under Wallet så ligger ”Order Form” och det är här man genomför sin köp order. Det finns tre olika ordertyper att välja mellan och vi kommer förklara dem nedan.

 • Market – Då köper man till nuvarande marknadspris. Köpet går igenom direkt men en liten avgift läggs på (betydligt mindre än vanliga Coinbase).
 • Limit – Då lägger man en order till ett eget pris. Detta gör att man slipper betala avgift för att köpa Bitcoin, men det kan ta längre tid innan köpet går igenom.
 • Stop – Man kan sätta att en order automatiskt skall genomföras när tillgången når ett visst pris.

Market Buy – köp till nuvarande marknadspris.

Vid en ”Market Buy” så köper man till nuvarande marknadspris. Ordern genomförs direkt och en liten avgift läggs på. Man väljer för hur mycket man vill köpa (1), granskar en extra gång så att avgiften och allting ser rätt ut och klickar sedan på ”Place Buy Order” (2). Fee visar avgiften och Total visar hur mycket i Bitcoin man får.

Avgiften är väldigt låg vid en ”market order”, men då vi lovade att guiden skulle visa hur man köper Bitcoin utan avgift så hoppas vi ner till Limit order.

Bild 10 - Köp och Sälj Bitcoin utan avgift på Coinbase Pro
Market Buy – Då lägger man en köp order till nuvarande marknadspris som genomförs omgående.

Limit order – Sätt ditt egna pris utan avgift

Vid ”Limit order” så får man sätta sitt egna pris, och om man sätter ett pris under nuvarande marknadspris så blir det ingen avgift på köpet, men det kan ta längre tid innan ordern blir genomförd. Det är detta sättet som vi menar när vi säger att man kan köpa Bitcoin utan avgift. 🙂

Man anger hur mycket Bitcoin man vill köpa (1) , vill man köpa för hela summan så klickar man på ”Max”, och sedan anger man för vilket pris man vill att ordern skall utföras (2). När man kollat igenom så att allting ser korrekt ut så klickar man på ”Place Buy Order” (3).

En limit order genomförs inte direkt, utan först när kursen når det priset man har satt. Tiden detta tar  beror på hur lågt pris man har satt. Detta gör att man teoretiskt sett skulle kunna lägga en order att köpa Bitcoin för 1 euro, men sannolikheten att den ordern skulle genomföras är ganska låg.

Bild 11 - Köp och Sälj Bitcoin utan avgift på Coinbase Pro
Limit order – Vid en limit order så sätter man sitt egna pris och slipper därmed avgiften. Dock genomförs inte ordern förrän det finns en säljare till aktuellt pris. En limit order tar vanligtvis längre tid än te.x. Market Buy.

Efter att man klickat på ”Place Buy Order” så dyker ordern under ”Open orders”. Man kan även se ifall delar av ordern har blivit fylld under ”Filled (BTC)”.  Man har även möjligheten att avbryta en limit order ifall man skulle vilja ändra priset eller dylikt. Detta kommer vi visa i nästa bild.

Bild 12 - Köp och Sälj Bitcoin utan avgift på Coinbase Pro
Under ”Open Orders” så ligger alla aktiva ordrar.

För att avbryta en order så klickar man bara på krysset och statusen kommer förändras från ”Open” till ”Canceled” och man får tillbaka sina pengar. Har delar av ordern fyllt så får man inte tillbaka denna delen, utan bara det som fortfarande inte har fyllts.

Bild 13 - Köp och Sälj Bitcoin utan avgift på Coinbase Pro
Vill man avbryta en öppen order så klickar man bara på krysset i högra hörnet, så ändras status från ”Open” till ”Canceled”.

Ytterligare en översiktsbild på Coinbase Pro kontrollpanel. Här ser man alla sin öppna köp och sälj ordrar.

Bild 14 - Köp och Sälj Bitcoin utan avgift
En översikt över Coinbase Pro kontrollpanel.

Grattis, nu kan du köpa Bitcoin utan avgifter.

Om du har kunnat följa guiden ända hit så skall allting vara redo för att köpa Bitcoin utan avgifter. Nu har du även tagit ett första steg att börja handla med kryptovalutor på öppna marknaden. Detta i sig kan verka skrämmande, och det finns mycket att lära. Vill du lära dig mer om hur man läser och tolkar grafer så finns det en teknik som kallas för ”Teknisk Analys” och som många traders använder.

Teknisk analys kan tillämpas på alla marknader (Aktier, Naturtillgångar, Valutor, Kryptovalutor m.m) och det finns otroligt mycket att lära för den vetgirige. En bra introduktion till ämnet finns på hemsidan Investopedia, som jag varmt rekommenderar – https://www.investopedia.com/university/technical/

Förvaring av Bitcoin och andra kryptovalutor

När man använder Coinbase samt Coinbase Pro så tillhandahåller de plånböcker för att kunna förvara sina kryptovalutor. Båda systemen är väldigt säkra och detta kan vara okej så under tiden man handlar med kryptovalutorna. Men när man väl bestämt sig för ett långsiktigt förvarande så är vår rekommendation att man flyttar sina kryptovalutor till en USB wallet.

Vi använder och rekommenderar Ledger Nano S, som är en av de säkraste och enklaste USB plånboken på marknaden. Vill man läsa mer om den så har vi gjort en recension samt en guide för hur man kommer igång. Vill man köpa den så skall man göra det direkt av tillverkaren och inte via Amazon (risken finns att någon kan ha modifierat den om man köper på andra ställen än av tillverkaren).

Frågor?

Har du några frågor så får du gärna ställa dem i en kommentar eller skicka ett mejl via vårt kontaktformulär.

Relaterat

Om Kryptovalutor

Tumnagel ikon för Kryptovalutor

Vad är en kryptovaluta?

Lär dig allt om Kryptovalutor.

Tumnagel bild för hur man köper och säljer Kryptovalutor

Köpa och Sälj

Lär dig hur man enkelt och säkert köper och säljer Kryptovalutor.

Tumnagelbild för hur man förvarar kryptovalutor

Förvaring

Lär dig hur man enkelt och säkert förvarar Kryptovalutor.

Kryptonyheter

Nyheter

Läs om de senaste Bitcoin nyheterna

Bitcoin-BTC-icon

Bitcoin (BTC)

Läs mer om kryptovalutan Bitcoin här.

Ethereum-ETH-icon

Ethereum (ETH)

Läs mer om kryptovalutan Ethereum här.

Tron-TRX-icon

Tron (TRX)

Läs mer om kryptovalutan Tron här.

Ripple-XRP-icon

XRP (Ripple)

Läs mer om kryptovalutan XRP (tidigare Ripple) här.

Tumnagelbild för att köpa Ethereum

Köpa Bitcoin

Läs vår guide hur man enkelt köper kryptovalutan Bitcoin

Tumnagelbild för att köpa Ethereum

Köpa Ethereum

Läs vår guide hur man enkelt köper kryptovalutan Ethereum

Utvald bild för inlägget Nybörjarguide till att köpa kryptovalutan Tron (TRX))

Köpa Tron

Läs vår guide hur man enkelt köper kryptovalutan Tron

Ikon för att köpa XRP Ripple

Köpa XRP (Ripple)

Läs vår guide hur man enkelt köper kryptovalutan XRP (tidigare Riiple