Utvald bild för inlägget Nybörjarguide till att köpa kryptovalutan Bitcoin

Köpa Bitcoin (BTC)? Läs vår enkla steg för steg guide här

I detta inlägget kommer vi med en steg för steg guide beskriva hur man enkelt kan köpa kryptovalutan Bitcoin (BTC) med ett Visa/Mastercard på handelsplattformen Coinbase.

Introduktion

I denna guiden kommer vi använda handelsplattformen Coinbase för att köpa Bitcoin. Nedan följer lite information om Coinbase, vill man hoppa ner direkt till guiden kan man klicka här.

Bild föreställande Coinbase - Köp och sälj kryptovalutor.
Coinbase – Köp och sälj Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor till låga avgifter.

Coinbase anses vara en av de äldsta, ledande och en mycket säker handelsplattformen inom området. Företaget är amerikanskt baserat i San Francisco och tillhandahåller en webbplats för att köpa/sälja digitala valutor samt förvarning av dessa.

När man skapar ett konto på Coinbase så får man automatiskt digitala plånböcker för alla valutor som man kan köpa / sälja på deras plattform, vilket gör att man kan komma igång snabbt och smärtfritt utan att behöva krångla med sätta upp externa digitala plånböcker etc.

Vill man senare ha en USB plånbok istället så rekommenderar vi Ledger Nano S. Det är mycket enkelt att sätta upp och föra över Bitcoin från Coinbase till en Ledger Nano S, läs vår guide till produkten.

Tips & råd för att välja handelsplattform för kryptovalutor

Det finns andra plattformar för att köpa Bitcoin på än Coinbase. Anledningen till att vi skriver om den på Cryptoaddicts.se är för att vi själva använder den och tycker det är en väldigt bra plattform.

Dock är det viktigt att vara på sin vakt i valet av plattform. En grundregel är att alltid Googla på företaget och se vad andra skriver om dem. Ganska snabbt kan man få en uppfattning om företaget är seriöst eller inte. Hittar man inget om företaget på Google så kan detta indikera att tjänsten är relativt ny och behöver inte betyda att det är något skumt men behöver då undersökas vidare.

Checklista vid val av handelsplattform

 • Googla företaget, finns de inte på Google eller har många dåliga omdömen så är detta en varningssignal.
 • Undersök deras hemsida och bedöm ifall de verkar seriösa. Vad behövs för uppgifter att skapa konto, är det rimlig säkerhetsnivå om det bara behövs en E-post?
 • Låter det för bra för att vara sant så är det oftast det. Företag som garanterar avkastning på insatt kapital kan kastas direkt i papperskorgen, det finns inga garantier på kryptomarknaden.

Aktuell Bitcoin kurs

bitcoin
bitcoin

Bitcoin (BTC)

Price
kr
73.748,85

Innan du startar

 • Är du osäker på vad Bitcoin är? Läs om kryptovalutan här.
 • Att du är medveten om riskerna med handel av Kryptovaluta, att delar eller hela det insatta kapitalet kan försvinna.
 • Att du inte kommer hålla Cryptobit.se eller personerna bakom ansvariga för någon typ av skada eller påstådd skada till följd av att följa guiden/felaktigheter i guiden nedan.

Investera aldrig mer pengar än du har råd att förlora.

Vad behövs för att följa guiden?

 • Dator(Windows/Mac/Linux) med internetuppkoppling.
 • Körkort / Pass som behöver fotas och skickas in till Coinbase för att verifiera kontot.
 • Någon typ av betalningsmedel, Visa/Mastercard fungerar.

Tidsåtgång

Uppskattad tid för att följa guiden och köpa Bitcoin med ett Visa / Mastercard är ca 30-60 minuter.

Det som kan ta lite längre tid är att få kontot verifierat av Coinbase, för oss tog det ca 10 minuter men det kan troligtvis variera.

Guide - Köpa Bitcoin (BTC) på Coinbase

Översikt

 1. Skapa ett konto på Coinbase
 2. Koppla ditt Visa/Mastercard och köpa Bitcoin
 3. Bitcoin mynten blir tillgängliga i din digitala plånbok hos Coinbase, där du kan förvara det, använda det eller sälja det.

Grattis, nu har du köpt Bitcoin!
Om du hellre vill följa en steg för steg guide med bilder, fortsätt läsa guiden nedan.

Steg för steg guide

I denna steg för steg guiden så kommer vi med bilder och text gå igenom alla steg som behövs för att köpa Bitcoin (BTC) med ett Visa / Mastercard.

Steg 1 – Registrera konto på Coinbase

Det första steget för att kunna köpa Bitcoin är att registrera ett konto hos Coinbase. Länken kommer öppnas i ett nytt webbläsarfönster så du kan fortsätta att ha kvar guiden i detta fönstret.

Bild 1 i Nybörjarguiden för att köpa Bitcoin(BTC)
Genom att klicka på inbjudningslänken så kan man få 10 $ extra i Bitcoin samtidigt som man stödjer oss på Cryptobit.se så vi kan fortsätta att göra fler guider. Klicka på bilden för att göra den större.

Efter att du har registrerat ditt konto så behöver din identitet verifieras. Anledningen till detta för att motverka bedrägerier och penningtvätt, och detta kan göras via att fota Körkort / Pass med antingen mobilen eller webbkameran. Det är enkelt att göra och tydliga instruktioner hur man går tillväga kommer visas på skärmen.

När detta är gjort så behöver din identitet verifieras av Coinbase. För mig gick det på ca 10 minuter och mitt tips är att ta en så bra bild som möjligt för att underlätta verifikationen. När ditt konto är godkänt så kommer du få ett mejl och då kan du logga in och fortsätta med guiden.

Steg 2 – Koppla ditt Visa/Mastercard till Coinbase

Man kan använda sitt Visa / Mastercard för att köpa Bitcoin på Coinbase, och det första man då behöver göra är att koppla sitt betalkort till kontot på Coinbase. Genom att Klicka på ”Buy / Sell” (1) så kommer man få möjlighet att lägga till sitt Visa / Mastercard (2).

Bild 1 i Nybörjarguiden för att köpa Bitcoin(BTC)
Bild 1 – Första steget är att koppla ett betalningssätt till ditt konto för att kunna köpa Bitcoin. Klicka på bilden för att göra den större. Visa/Mastercard accepteras.

Processen att lägga till sitt betalkort går snabbt, Coinbase använder 3d-secure så du skall inte behöva låsa upp ditt kort via din internetbank, men om det skulle krångla att lägga till ett kort så är detta det första som är värt att kolla.

När ditt kort är kopplat så kan du börja köpa Bitcoin (BTC) för Euro.

Steg 3 – Köpa Bitcoin (BTC) för Euro (EUR)

Om allting gått vägen så skall du nu ha ett Coinbase konto samt ha kopplat på ett betalningsalternativ till det. Nästa steg är att köpa Bitcoin. Man kan göra det direkt via ”Buy/Sell”, men vi kommer i denna guiden göra det genom ”Accounts” (1), där man kan se alla sina digitala plånböcker hos Coinbase.

Bild 2 i Nybörjarguiden för att köpa Bitcoin(BTC)
Bild 2 – Via dashboarden så kan man se aktuell kurs för vald valuta, köpa/sälja samt administrera sina digitala plånböcker och konto. Klicka på bilden för att göra den större.

När man öppnar ett konto får man automatiskt digitala plånböcker för alla kryptovalutor som Coinbase stödjer och via ”Accounts” sidan så kan man få en överblick över sina digitala plånböcker. För att köpa Bitcoin så klickar du BTC wallet (1) och sedan på ”Buy BTC” (2)

Bild 3 i Nybörjarguiden för att köpa Bitcoin(BTC)
Bild 3 – För att köpa Bitcoin så väljer man sin ”BTC Wallet” under ”Accounts” och klickar på ”Buy BTC”. Klicka på bilden för att göra den större.

Då kommer du komma vidare till en köpsida där du kan köpa kryptovalutan Bitcoin. Ifall inte valutan valdes så klickar du på din Bitcoin plånbok (1), under namnet så visas plånbokens saldo samt hur mycket det motsvarar i svenska kronor. En enhet i Bitcoin kallas för ”Sats”. Din betalningsmetod bör automatiskt väljas i nästa steg ifall du bara har en, men har du har flera (te.x. både Visa samt banköverföring) så kommer du välja den du vill använda under ”Payment Method” (2)

Sedan får du ange i Euro hur mycket du vill köpa Bitcoin (2). Valutan handlas i Euro och systemet räknar automatiskt ut hur mycket Bitcoin man får för angiven summa. I bilden nedan så köper jag för 100 EUR och det gav mig 0.0077 BTC. Värt att notera är att kursen på Kryptovalutor förändras väldigt ofta och under loppet av en dag så kan mycket hända.

I sammanfattningen till höger så kan man bland annat se vilka avgifter man betalar samt säkerställa att summan man köper för är korrekt. Om allting ser bra ut så kommer man vidare genom att klicka på ”Buy Bitcoin” (3), du kommer då till en ny sida där du slutligen bekräftar ditt köp.

Bild 4 i Nybörjarguiden för att köpa Bitcoin(BTC)
Bild 4 – I köpvyn så anger man vilken kryptovaluta man vill köpa och för hur mycket. En sammanfattning av ordern visas i högra rutan. Klicka på bilden för att göra den större.

Sista steget är att granska ordern (1) och ifall allting ser rätt ut så bekräftar man ordern genom att klicka på ”Confirm Buy” (2)

Bild 5 i Nybörjarguiden för att köpa Bitcoin (BTC)
Bild 5 – Som ett sista steg så bör man granska sin order och bekräfta den ifall allt ser korrekt ut. Klicka på bilden för att göra den större.

När köpet är bekräftat så kommer order att processas. När din order är genomförd och Bitcoin finns på ditt konto så får du ett bekräftelsemejl. Du kommer kunna se dina nyinköpta Bitcoin under ”Accounts”.

Grattis, du har nu köpt Bitcoin (BTC)

Bitcoin kan användas på olika sätt. Vanligt är att man köper det på spekulation och hoppas att priset skall stiga så det blir en lönsam investering. Men Bitcoin kan också användas för att te.x. köpa andra valutor, som te.x. Ethereum, Ripple, Tron etc

Läs merVad är Bitcoin

Om du har ett långsiktigt mål med ditt sparande så kan man överväga att flytta över sina Bitcoin till en USB plånbok. Fördelen med detta är att det är kan vara säkrare, då USB plånboken inte behöver vara uppkopplad mot nätet. Vi rekommenderar då Ledger Nano S som du kan köpa av tillverkaren här .

Läs merRecension Ledger Nano S

Frågor eller feedback?

Vi hoppas att guiden var tydlig och lätt att följa, men ifall du har några frågor eller feedback så får du gärna ställa dem i en kommentar eller skicka ett mejl via vårt kontaktformulär.

Vi reserverar oss för ev felaktigheter i guiden och uppskattar ifall ni hör av er om ni hittar något som ser lite tokigt ut 🙂 

Relaterat

Om Kryptovalutor

Tumnagel ikon för Kryptovalutor

Vad är en kryptovaluta?

Lär dig allt om Kryptovalutor.

Tumnagel bild för hur man köper och säljer Kryptovalutor

Köpa och Sälj

Lär dig hur man enkelt och säkert köper och säljer Kryptovalutor.

Tumnagelbild för hur man förvarar kryptovalutor

Förvaring

Lär dig hur man enkelt och säkert förvarar Kryptovalutor.

Kryptonyheter

Nyheter

Läs om de senaste Bitcoin nyheterna här

Bitcoin-BTC-icon

Bitcoin (BTC)

Läs mer om kryptovalutan Bitcoin här.

Ethereum-ETH-icon

Ethereum (ETH)

Läs mer om kryptovalutan Ethereum här.

Tron-TRX-icon

Tron (TRX)

Läs mer om kryptovalutan Tron här.

Ripple-XRP-icon

XRP (Ripple)

Läs mer om kryptovalutan XRP (tidigare Ripple) här.

Tumnagelbild för hur man förvarar kryptovalutor

Förvara Bitcoin

Läs vår guide hur man enkelt förvarar Bitcoin på en Ledger Nano S

Tumnagelbild för att köpa Ethereum

Köpa Ethereum

Läs vår guide hur man enkelt köper kryptovalutan Ethereum

Utvald bild för inlägget Nybörjarguide till att köpa kryptovalutan Tron (TRX))

Köpa Tron

Läs vår guide hur man enkelt köper kryptovalutan Tron

Ikon för att köpa XRP Ripple

Köpa XRP (Ripple)

Läs vår guide hur man enkelt köper kryptovalutan XRP (tidigare Riiple