Bild för sidan Handelsplatser

Köpa Kryptovalutor? Läs vår enkla steg för steg guide här

I detta inlägget kommer vi med en steg för steg guide beskriva hur man köper kryptovalutor på handelsplatsen Binance, som är en handelsplats för en rad stora kryptovalutor såsom Bitcoin, Ethereum, Litecoin men erbjuder även en rad mindre kända, så kallade "Alt coins". I denna guiden kommer vi köpa kryptovalutan EOS, men principen är tillämpbar på alla kryptovalutor som de stödjer.

Introduktion

I denna guiden kommer vi använda två handelsplatser, Coinbase samt Binance. Om man är nyfiken på kan man läsa vår recension av Binance här. Nedan följer lite information om tjänsterna, vill man hoppa ner direkt till guiden kan man klicka här.

Coinbase

Bild föreställande Coinbase - Köp och sälj kryptovalutor.
Coinbase – Köp och sälj Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor till låga avgifter.

Coinbase anses vara en av de äldsta, ledande och en mycket säker handelsplattformen inom området. Företaget är amerikanskt och baserat i San Francisco och tillhandahåller en webbplats för att köpa/sälja digitala valutor samt förvarning av dessa. Läs vår recension av Coinbase här (öppnas i ett nytt fönster).

Binance

Bild föreställande Binance - Köp och sälj en rad olika kryptovalutor
Binance – Köp och sälj en rad olika kryptovalutor på världens största handelsplats för kryptovalutor.

Binance är en av de största och säkraste börserna för handel med kryptovalutor, och erbjuder förutom de största även en rad mindre valutor, så kallade alt coins.

Vill man senare ha en USB plånbok istället så rekommenderar vi Ledger Nano S. Det är mycket enkelt att sätta upp och föra över Bitcoin från Coinbase till en Ledger Nano S, läs vår guide till produkten.

Tips & råd för att välja handelsplattform för kryptovalutor

Det finns andra plattformar för att köpa Kryptovalutor på än Coinbase och Binance. Anledningen till att vi skriver om den på Cryptoaddicts.se är för att vi själva använder den och tycker det är en väldigt bra plattform.

Dock är det viktigt att vara på sin vakt i valet av plattform. En grundregel är att alltid Googla på företaget och se vad andra skriver om dem, ganska snabbt kan man få en uppfattning om företaget är seriöst eller inte. Hittar man inget om företaget på Google så kan detta indikera att tjänsten är relativt ny, och behöver inte betyda att det är något skumt.

Checklista vid val av handelsplattform

 • Googla företaget, finns de inte på Google eller har många dåliga omdömen så är detta en varningssignal.
 • Undersök deras hemsida och bedöm ifall de verkar seriösa. Vad behövs för uppgifter att skapa konto, är det rimlig säkerhetsnivå om det bara behövs en E-post?
 • Låter det för bra för att vara sant så är det oftast det. Företag som garanterar avkastning på insatt kapital kan kastas direkt i papperskorgen, det finns inga garantier på kryptomarknaden.

Innan du startar

 • Är du osäker på vad kryptovalutor är? Läs om kryptovalutor här.
 • Att du är medveten om riskerna med handel av Kryptovaluta, att delar eller hela det insatta kapitalet kan försvinna.
 • Att du inte kommer hålla Cryptobit.se eller personerna bakom ansvariga för någon typ av skada eller påstådd skada till följd av att följa guiden/felaktigheter i guiden nedan.

Investera aldrig mer pengar än du har råd att förlora.

Vad behövs för att följa guiden?

 • Dator(Windows/Mac/Linux) med internetuppkoppling.
 • Körkort / Pass som behöver fotas och skickas in till Coinbase för att verifiera kontot.
 • Någon typ av betalningsmedel, Visa/Mastercard fungerar.

Tidsåtgång

Uppskattad tid för att följa guiden och köpa kryptovalutor på Binance är ca 30-120 minuter.

Då ett steg av guiden är att flytta över Ethereum från Coinbase till Binance så kan tidsåtgången variera beroende av hur belastat Ethereums nätverk är, men vanligtvis brukar det inte ta mer än 20 minuter.

Guide - Köpa kryptovalutor på Binance

Översikt

 1. Skapa ett konto på Binance
 2. Skapa ett konto på Coinbase och köp Ethereum (Bitcoin går också bra).
 3. Skicka Ethereum (ETH) från ditt Coinbase konto till ditt Binance konto.
 4. Logga in på ditt Binance konto och använd det överföra Ethereumet (ETH) för att handla med kryptovalutor.

Gattis, du har nu ett konto på Binance och kan börja handla med kryptovalutor på plattformen.
Om du hellre vill följa en steg för steg guide med bilder, fortsätt läsa guiden nedan.

Steg för steg guide

I denna steg för steg guiden så kommer vi med bilder och text gå igenom alla steg som behövs för att handla med kryptovalutor på plattformen Binance. I guiden kommer vi köpa kryptovalutan EOS , men principen är tillämpbar på alla kryptovalutor Binance stödjer.

Steg 1 – Registrera konto på Binance

Det första steget för att kunna köpa kryptovalutor är att registrera ett konto hos Binance
Länken kommer öppnas i ett nytt webbläsarfönster så du kan fortsätta att ha kvar guiden i detta fönstret.

Bild 1 i Guiden för att köpa kryptovalutor på Binance
Bild 1 – Skapa ett nytt konto genom att klicka på ”Create Account”.

Registreringen är enkel och när den är gjord så kan du logga in på ditt Binance konto. Du behöver ange E-mail, ett starkt lösenord (många tecken, blandning av stora och små bokstäver, siffror m.m).

Tänk på att välja ett starkt lösenord och inte ett som du använder på någon annan webbplats. Använder du en Mac så finns deras keychain som är väldigt smidig att spara lösenord i.

Bild 2 i Guiden för att köpa kryptovalutor på Binance
Bild 2 – När du registrerar dig behöver du bara ange en E-post och ett lösenord. Om du vill får du gärna ange mitt Referal ID: 16516737 . Då hjälper du mig att kunna fortsätta driva hemsidan och göra ännu fler guider. När du är klar så klickar du på ”Register”. Klicka på bilden för att göra den större.

Grattis, du har nu ett konto på Binance och kan börja köpa kryptovalutor.

Steg 2 – Hitta din publika Ethereum adress

Nästa steg är att hitta din publika Ethereum adress på Binance. Man får digitala plånböcker (”wallets”) för alla valutor som Binance stödjer när man skapar ett konto, vilket gör det enkelt att förvara och handla med Ethereum hos Binance. Tyvärr stödjer inte Binance att man kan handla med ett Visa / Mastercard, utan man får istället använda någon av de största kryptovalutor, Bitcoin eller Ethereum för att köpa och sälja och sälja kryptovalutor. Det enklaste sättet att köpa Bitcoin / Ethererum är via Coinbase och sedan skicka till sitt Binance konto, så det är vad vi kommer göra härnäst i guiden.

När man är inloggad på Binance så håller man muspekaren över ”Funds” och sedan klickar på ”Deposits” (1) för att komma till sina digitala plånböcker.

Bild 3 i Guiden för att köpa kryptovalutor på Binance
Bild 3 – För att hitta din publika Ethereum adress så klickar du på Deposits.

Om det är första gången du gör detta så kommer systemet be dig att aktivera två-faktors autentisering för ditt konto via Google Auth. Detta innebär att varje gång du försöker logga in så kommer systemet kräva en kod som du får fram genom att öppna appen Google Authenticator i din mobil. Detta är otroligt bra för säkerheten på ditt konto då det ser till att ingen obehörig kommer in.

Så det finns egentligen ingen anledning till att inte aktivera det, dock är det då extra viktigt att du gör regelbundna säkerhetskopior på din mobil ifall den skulle gå sönder.

Nästa steg är att leta rätt på din Ethereum wallet och kopiera den publika adressen. En publik adress på en digital plånbok kan liknas vid ett bankkonto kontonummer och används för att skicka valutor mellan olika plånböcker. För att snabbare hitta din Ethereum wallet så kan du skriva ETH i sökrutan (1) och välj den som dyker upp i listan (2).

Bild 4 i Guiden för att köpa kryptovalutor på Binance
Bild 4 – För att snabbare hitta din Ethereum wallet så kan man söka på ”ETH” i sökrutan så kommer systemet visa din Ethereum wallet. Klicka på den.

När du har klickat på din Ethereum wallet så kommer en adress visas bestående av många olika tecken att visas. Detta är din publika Ethereum adress på Binance, och det är till denna som vi kommer skicka det köpta Ethereumet som behövs för att köpa kryptovalutor. Markera hela adressen (1) och klicka sedan på ”Copy address” (2).

Bild 5 i Guiden för att köpa kryptovalutor på Binance
Bild 5 – Nästa steg är att kopiera din publika Ethereum adress, gör detta genom att markera hela adressen och klicka sedan på ”Copy Address”.

Nu har du kopierat din publika Ethereum adress och nästa steg i guiden är att skicka Ethereum från Coinbase till Binance kontot. Du kan låta Binance sidan vara kvar och öppna en ny flik i din webbläsare.

Steg 3 – Skicka över Ethereum från Coinbase till Binance

Nästa steg är att skicka över Ethereum från Coinbase till ditt Binance konto så du kan börja köpa kryptovalutor. Har man inte Ethereum på sitt Coinbase konto det så kan man läsa vår guide om hur man köper Ethereum med Visa/Mastercard. Det går också bra att handla med Bitcoin, men jag föredrar  att handla med Ethereum då det är billigare transaktionsavgifter och går i regel snabbare att skicka än Bitcoin. Har du inget konto på Coinbase än så kan du skapa ett här.

Logga in på Coinbase och klicka sedan på ”Accounts”, hitta din Ethereum wallet och klicka sedan på ”Send”.

I pop-up rutan så fyller man i den Ethereum adressen som du kopierade från Binance (1), dubbelkolla en extra gång så att det är korrekt adress. Better safe than sorry. Om du har kvar fliken för Binance så går det snabbt att växla över.

Välj sedan från vilken plånbok (ifall du har flera)(2) och hur mycket du vill skicka över (3), det går bra att ange i kr så räknar systemet automatiskt om det till Ethereum.  Dubbelkolla så att allt ser rätt ut och bekräfta transaktionen genom att klicka på ”Confim”.

Bild 6 i Guiden för att köpa kryptovalutor på Binance
Bild 6 – Klistra in din adress som du kopierade i föregående steg. Fyll i hur mycket du vill föra över och dubbelkolla en extra gång så att adressen är rätt innan du klickar på ”Confirm”. Klicka på bilden för att göra den större.

Nästa steg är att godkänna transaktionen, ett SMS kommer skickas till din mobil med ett nummer som du skriver in i rutan (1). Med jämna intervall så skickas ett nytt nummer som gör det gamla ogiltigt, allt för extra säkerhet.

Bild 8 i Guiden för att köpa kryptovalutor på Binance
Bild 7 – Ange koden du får i sms:et av Coinbase. Klicka sedan på ”Confirm”. Klicka på bilden för att göra den större.

Beroende på hur belastad Ethereum / Coinbase nätverket är så kan det ta lite längre tid än vanligt att föra över pengarna. Få inte panik om de inte syns på direkten på ditt Binance konto, när Coinbase har skickat över Ethereumet kommer du få ett mejl, då kan du kolla ditt Binance konto och hitta överföringen.

Steg 4 – Köpa kryptovalutor på Binance

Du kommer få ett mejl från Binance när överföringen är färdig och Ethereumet finns på ditt Binance konto. Byt då tillbaka till Binance fliken igen och håll muspekaren över ”Funds” och klicka sedan på ”Balances” (1).

Bild 8 i Guiden för att köpa kryptovalutor på Binance
Bild 8 – För att hitta din komma till alla din digitala plånböcker (Wallets) på Binance så klickar man på ”Balances”

Nästa steg är att börja köpa kryptovalutor, håll muspekaren över ”Exchange” och klicka sedan på Basic (3). Det finns två olika lägen för att köpa och sälja kryptovalutor på Binance, ett Basic som är lite enklare och ett Advanced. Basic läget funkar alldeles utmärkt tycker vi så i fortsättningen av guiden kommer vi använda Basic.

Bild 9 i Guiden för att köpa kryptovalutor på Binance
Bild 9 – När du fått ett mejl om att din insättning finns på Binance så är du redo för att börja köpa kryptovalutor. Klicka på Exchange och sedan på Basic.

Då Binance är kryptomotsvarigheten till en aktiemarknad / börs så uppdateras siffrorna i realtid vilket kan göra att det är lätt att bli lite förvirrad. I denna guiden kommer vi köpa valutan EOS, men tillvägagångssättet är samma för alla valutor som Binance stödjer, så det är bara att byta ut EOS mot den kryptovalutan du vill köpa. För att köpa EOS för Ethereum (ETH) så klickar man på ”ETH” uppe i högra hörnet (1). Har man följt denna guiden fast med Bitcoin istället så väljer man BTC istället.

Då Binance stödjer handel med rad olika valutor så behöver man hitta den rad som det står ”EOS/ETH”,  detta kan man göra genom att skriva in EOS i sökrutan(2). EOS är förkortningen för valutan EOS.IO och det är viktigt att man är lite extra vaksam så man inte råkar välja en annan valuta.

När man hittat raden så klickar man på den så väljs som aktiv för handel (3), nu du kan köpa EOS (eller någon annan kryptovaluta). För att dubbelkolla vad nuvarande kurs för EOS i Ethererum / dollar så kan man se detta uppe i vänstra hörnet (4).

Nästa steg är att ange priset för den valutan man vill köpa (5). Priset för att handla i en kryptovaluta anges i den valutan man valt (i vårt fall Ethereum), då kursen på kryptovalutor förändras konstant så är detta ett standardiserat för att kunna handla i enhet, utan att behöva vara beroende av den exakta dollarkursen vid varje givet tillfälle.

Är du intresserad av veta mer om hur prissättning för kryptovalutor fungerar? Scrolla ned till slutet av guiden eller klicka här.

Systemet kommer föreslå det senaste försäljningspriset, men det går alldeles utmärkt att sätta ett eget pris, så som jag har gjort i bilden nedan. Då kommer ordern läggas som en aktiv order och systemet ser sedan till att genomföra ordern om ifall det finns någon som vill sälja till ens angivna pris. Om man har ett kortsiktigt mål med sin handel så är det viktigt att kolla grafen för att se hur trenden utvecklas.

I grafen nedan så kan man se att under de fyra senaste timmarna har priset gått ned för EOS (fler som säljer än köper) så då kan det vara värt att lägga ett lite lägre pris än systemet föreslår eftersom trenden ser ut att vara nedåtgående. Man kan även använda ”Trade History” till höger för att se de senaste köp och sälj ordar.

Nästa steg är att ange hur många enheter av valutan du vill köpa (6) För att göra det lite enklare så kan man använda procentsatserna (25, 50, 75, 100 %) för att bestämma hur stor del av ens Ethereum man vill använda. Detta är smidigt om man vill köpa flera valutor.

För att sedan slutföra köpet så klickar du på knappen ”Buy EOS” (7) och din order genomförs.

Bild 10 i Guiden för att köpa kryptovalutor på Binance
Bild 10 – I ordervyn så uppdateras priserna i realtid och kan verkar lite skrämmande. Ta ett djupt andetag och följ guiden så kommer det blir tydligare.

När ordern är lagd så kommer ett ”Succeed” meddelande visas. Fanns det någon säljare till det priset så genomförs ordern omgående och syns på den wallet som du köpte kryptovalutan för.

Bild 11 i Guiden för att köpa kryptovalutor på Binance
Bild 11 – När din order är lagd så visas ett ”Succeed” meddelande.

Har du satt ett lägre pris än aktuell kurs så kommer orderna troligen lägga sig som en aktiv order, där den ligger tills dess att det finns en säljare till angivet pris eller ifall du bestämmer dig för att ånga ordern. Så längre ordern ligger som en aktiv order så kan man enkelt avbryta den genom att klicka på ”Cancel”.

Bild 13 i Guiden för att köpa kryptovalutor på Binance
Bild 12 – Så länge ordern ligger som aktiv så går det bra att avbryta den, om man te.x. skulle vilja ändra priset. När systemet matchar en säljare och ordern genomförs så kommer den försvinna från aktiva ordrar.

Grattis, du har nu köpt kryptovalutor på Binance

Om du har ett långsiktigt mål med ditt sparande så kan man överväga att flytta över kryptovalutan till en USB plånbok. Fördelen med detta är att det är kan vara säkrare, då USB plånboken inte behöver vara uppkopplad mot nätet. Vi rekommenderar då Ledger Nano S som du kan köpa av tillverkaren här.Nedan så har vi några guider om du man sätter upp och förvarar de vanligaste kryptovalutorna på en Ledger Nano S.

Hur prissättningen i kryptovalutor fungerar

Då man köper och säljer kryptovalutor så görs detta vanligtvis i valutans egna kurs, vilket kan vara lite krångligt att förstå till en början. Därför har vi ett exempel nedan på hur det fungerar. Vill man lyckas med sin trading så är det bra att veta att det är skillnad mellan 0.15 / 0.16 ETH, även om dollarpriset är samma.

Säg att du vill handla för 0.15 ETH, som vid köptillfället är värt 100 $. Om sedan kursen på Ethereum förändras, så kan man ändå använda detta som en referenspunkt när du sedan skall sälja etc. Skulle du sedan sälja för 0.25 ETH så är affären att anses som positiv då du har fått mer Ethereum än vad du köpte för. Dock kan det vara så att 0.25 ETH är kan både vara mer eller mindre värt än vad 0.15 ETH var vid inköpstillfället, detta styrs av Ethereums dollarkurs.

Sammanfattningsvis, istället för att bara använda dollarpriset så är det viktigt att också ta hänsyn till priset i den valutan du använde för köpet.

Frågor eller feedback?

Vi hoppas att guiden var tydlig och lätt att följa, men ifall du har några frågor eller feedback så får du gärna ställa dem i en kommentar eller skicka ett mejl via vårt kontaktformulär.

Vi reserverar oss för ev felaktigheter i guiden och uppskattar ifall ni hör av er om ni hittar något som ser lite tokigt ut 🙂 

Relaterat

Om Kryptovalutor

Tumnagel ikon för Kryptovalutor

Vad är en kryptovaluta?

Lär dig allt om Kryptovalutor.

Tumnagel bild för hur man köper och säljer Kryptovalutor

Köpa och Sälj

Lär dig hur man enkelt och säkert köper och säljer Kryptovalutor.

Tumnagelbild för hur man förvarar kryptovalutor

Förvaring

Lär dig hur man enkelt och säkert förvarar Kryptovalutor.

Kryptonyheter

Nyheter

Läs mer om de senaste Kryptovaluta & Blockchain nyheterna

Bitcoin-BTC-icon

Bitcoin (BTC)

Läs mer om kryptovalutan Bitcoin här.

Ethereum-ETH-icon

Ethereum (ETH)

Läs mer om kryptovalutan Ethereum här.

Tron-TRX-icon

Tron (TRX)

Läs mer om kryptovalutan Tron här.

Ripple-XRP-icon

XRP (Ripple)

Läs mer om kryptovalutan XRP (tidigare Ripple) här.

Tumnagelbild för att köpa Ethereum

Köpa Bitcoin

Läs vår guide hur man enkelt köper kryptovalutan Bitcoin

Tumnagelbild för att köpa Ethereum

Köpa Ethereum

Läs vår guide hur man enkelt köper kryptovalutan Ethereum

Utvald bild för inlägget Nybörjarguide till att köpa kryptovalutan Tron (TRX))

Köpa Tron

Läs vår guide hur man enkelt köper kryptovalutan Tron

Ikon för att köpa XRP Ripple

Köpa XRP (Ripple)

Läs vår guide hur man enkelt köper kryptovalutan XRP (tidigare Riiple