, , , , , , ,

Kryptovalutan Tezos (XTZ) lanseras på Coinbase Pro

Utvald bild för inlägget Kryptovalutan Tezos lanseras på Coinbase Pro

Coinbase meddelar på sin blogg att kryptovalutan Tezos kommer lanseras på deras trading plattform Coinbase Pro samt att insättningar av Tezos kommer kunna ske från den 5 Augusti.

On Monday August 5, 2019, we will begin accepting inbound transfers of XTZ to Coinbase Pro. We will accept deposits for at least 12 hours prior to enabling full trading.

Värt att notera är att Tezos inte kommer kunna handlas på Coinbase.com den 5 Augusti, men om man kollar på tidigare lanseringar så har alla kryptovalutor som hamnat på Coinbase Pro senare blivit tillgängliga på Coinbase.com.

Den senaste kryptovalutan som lanserades på Coinbase Pro var Chainlink, vilket medför att Coinbase Pro idag stödjer över 15 kryptovalutor däribland –

Tezos pris rusar på beskedet

Nyheten om Coinbase Pro fick Tezos pris att rusa, från att ha handlats runt 1 $ innan beskedet så steg priset snabbt upp till 1.25 $, vilket är en ökning med 25%.

Jämfört med tidigare Coinbase lanseringar så är ökningen ändå inte så hög, men då det inte är någon alt säsong för tillfället så är nog många glada för 25% ökning.

Bild som visar hur kryptovalutan Tezos kurs rusar efter beskedet att de listas på Coinbase Pro
Kryptovalutan Tezos kurs rusar efter beskedet att de listas på Coinbase Pro

Om kryptovalutan Tezos

Tezos är en kryptovaluta liknande Ethereum, som låter användarna utveckla egna decentraliserade applikationer som kan köras på Tezos blockkedja och som inte kan stängas ner / censureras.

En annan fördel som Tezos har gentemot te.x. Ethereum är att uppdateringar av blockkedjan kan ske utan så kallade ”forks” dvs splittringar av blockkedjan som har skett både i Bitcoin samt Ethereums fall. Vill man läsa mer om kryptovalutan Tezos så kan man läsa mer på deras hemsida samt ladda hem dess ”White paper” – Se länkar nedan.

Lämna ett svar