Tron (TRX) - allt du behöver veta

Kryptovalutan Tron TRX logo

Introduktion

Tron är en blockchain baserad plattform och kryptovaluta som låter användarna skapa och köra egna appar, så kallade decentraliserade appar. Kryptovalutan kallas för TRX och används som betalningsmedel inom nätverket.

Tron kurser

Rank

12

Pris (kr)

kr
0,140579

Pris ($)

$
0,014606

Prisförändring

2.53%

Snabbnavigering

Vad är Tron?

Tron (TRX) är både en kryptovaluta och en blockchain baserad plattform för att skapa och köra decentraliserade applikationer. Tron 2017 grundades av den unga entreprenören kinesiska Justin Sun, vars vision är att skapa ett decentraliserat internet.

Tron har många likheter med Ethereum, och har anklagats för att vara en kopia av Ethereum, men de skiljer sig på en del områden.

En av de största skillnaderna är vilken konsensusmetod de använder. En konsensusmetod är ett sätt för datorerna inom ett blockchain nätverk att enas om vad som har hänt. Bitcoin och Ethereum använder Proof of Work (PoW), medan Tron använder Proof of Stake (PoS), som är en nyare metod som ger mycket bättre prestanda.

Läs merBlockkedjan

Tron använder som sagt Proof of Stake och detta gör att de kan nå en hastighet på ca 2 000 transaktioner / sekund, medan Ethereum ”bara” når 5-7 transaktioner / sekund.

Eftersom både Tron och Ethereum möjliggör att man kan utveckla och köra appar på deras blockkedja så är prestandan otroligt viktig, och där är antalet transaktioner / sekund en viktig del. Här ligger Tron långt före och är i teorin upp till 400 gånger snabbare än Ethereum, främst beroende på att använder PoS, medan Ethereum använder PoW som konsensusmetod (dock har Ethereum som mål att gå över till PoS)

 Ett decentraliserat internet

Vi skrev tidigare att Trons vision är att skapa ett decentraliserat internet, men vad är det egentligen?

Begreppet decentralisering förekommer ofta inom kryptovaluta och blockchain världen, och det är motsatsen till centralisering.

Bitcoin och de flesta andra kryptovalutor är av naturen decentraliserade, vilket innebär att det inte finns någon enskild organisation eller stat som kontrollerar dem, utan nätverket ägs och hanteras av alla som ansluter sig till det.

En tidig inriktning för Tron vara att fokusera på att decentralisera äganderätten för digitalt material.

Säg att du gör en video och laddar upp till te.x. YouTube. Då avsäger man sina vissa rättigheter till sitt material samtidigt som man betalar ganska mycket pengar till YouTube (indirekt) för att använda deras tjänst för att dela videor.

Anledningen till detta är att YouTube är en centraliserad applikation som ägs av ett företag som har rätten att ta vilka priser de vill.

I det decentraliserade internet som Tron vill skapa så är det du som äger rättigheterna och kunna dela ditt material med andra, men där du får alla pengarna, istället för att en tredjepart tar en stor del av kakan.

Snabbfakta

LabelData
Logo

Tron Tre icon

Valuta

TRX

Mynt i cirkulation

66 646 674 025 TRX

Max antal mynt

99 245 885 680 TRX

Konsensus metod

Delegated Proof of Stake (DPoS)

Länkar

Guider

Tumnagelbild för guiden - Köpa kryptovalutan Tron

Köpa Tron på Binance

Lås vår enkla och nybörjarvänliga guide till hur man köper kryptovalutan Tron genom att klicka här.

Prisutveckling

Tron har inte funnit så länge på marknaden men har ändå under kort tid haft en helt osannolik prisutveckling.
Tron hade sin ICO (Initial Coin Offering) under September 2017, där de samlade in 70 miljoner dollar.

Priset för 1 TRX var då ca 2 cent (0.00000669 BTC / 0.000193 ETH ). Den 5 Januari 2018 nådde Tron sin högsta kurs på 25 cent, strax efter lanseringen på handelsplats Binance.

Hur man använder Tron

Kryptovalutan Tron kan användas på en rad olika sätt.

Köpa och sälja produkter och tjänster

Allt fler företag och handlare börjar acceptera kryptovalutor och Tron, och det finns flera olika betalningsmetoder som gör det enklare än någonsin att betala med Tron. Om du själv säljer produkter eller tjänster så kan man välja att acceptera Tron som betalning.

Överföra pengar mellan användare

I grund och botten är blockkedjan ett sätt att hålla reda på vem som äger vad samt vem som skickat till vem. Detta gör att man kan vara helt säker på att om du skickar Tron till en specifik adress, så kommer de komma fram inom några sekunder.

In game purchases och försäljning

TRX används ofta som valuta för att köpa saker i appar och spel inom Trons nätverk. Inom kort kommer vi lista olika spel och appar på Tron blockkedja.

I spekulation och investering

Tron kan köpas på en rad olika handelsplatser för både spekulation samt investeringssyfte.

Inläggsbild för köpa och sälja Kryptovalutor

Köpa och Sälja Tron

Tron kan idag köpas på en rad olika online handelsplatser med te.x. Visa / Mastercard.

Nedan kommer vi lista de handelsplatser vi själva använder och anser vara pålitliga. Vi uppmanar ändå till att göra egen research innan man väljer handelsplattform. Vill man veta mer om de olika handelsplattformer har vi gjort en egen sida här, där vi jämför och betygsätter de vanligaste.

Vi vill upplysa om att kryptovalutor branschen anses vara en högrisk marknad där priser kan både stiga och falla drastiskt.

Annonslänkar

Binance är den största och en av säkraste av alla handelsplatser för kryptovalutor. De stödjer en rad olika kryptovalutor, däribland Tron.

Det är enkelt att skapa ett konto, dock stödjer de inte att man kan handla för ett Visa / Mastercard är, utan man behöver köpa Tron för te.x. Bitcoin eller Ethereum. Bitcoin och Ethereum kan köpas på Coinbase för ett Visa / Mastercard och vi har gjort en enkel guide hur man köper Tron på Binance.

Vill man läsa vår recension av Binance så finns den här.

Bild på en Tron wallet

Förvara Tron

Tron och andra kryptovalutor förvaras i speciella plånböcker, så kallade Wallets.

Det finns olika typer av plånböcker – online, offline och usb.
Det säkraste sättet att förvara Bitcoin är på en USB plånbok och nedan kommer vi skriva om två stycken vi själva använder. Vill du läsa mer om hur man förvara kryptovalutor så gar vi gjort en sida om det här.

Använder man våra referenslänk nedan så får Cryptoaddicts.se en liten summa vid varje köp, vilket hjälper oss att fortsätta utveckla hemsidan.

Annonslänkar

Ledger Nano S

Ledger Nano S är en enkel att använda och mycket säker USB plånbok från företaget Ledger som stödjer Bitcoin, Ethereum och en rad andra kryptovalutor .

Den funkar till både Windows, Mac samt Linux och man kopplar enkelt in den i USB porten och med hjälp av deras program kan man administrera en rad olika kryptovalutor. Vill du läsa mer om Ledger Nano S klicka här.

Trezor One

Trezor One är en enkel att använda och mycket säker USB plånbok från företaget Trezor som stödjer Bitcoin, Ethereum och en rad andra kryptovalutor .

Den funkar till både Windows, Mac samt Linux och man kopplar enkelt in den i USB porten och med hjälp av deras program kan man administrera en rad olika kryptovalutor. Vill du läsa mer om Trezor klicka här.