Logo föreställande Handelsplatsen Binance, där du kan köpa och sälja en rad olika kryptovalutor

Är Binance säkert? Läs vår recension här

Funderar du på att köpa Bitcoin, Ethereum, Ripple eller någon annan valuta från Binance och undrar ifall det är säkert? Läs då vår recension av Binance innan du skapar ett konto och få svaret på frågan "Är Binance säkert"

Introduktion

Vill du ha ett snabbt svar på frågan ”Är Binance säkert”, så är svaret ja, Binance är en seriös och mycket säker handelsplattform för att köpa och sälja kryptovalutor. Vill du skapa ett konto så vore vi jättetacka om du skulle vilja använda vår inbjudanlänk, då stödjer du oss på Cryptoaddicts så vi kan fortsätta göra guider och hålla hemsidan fri från ”störande” reklam.

Binance

Binance är den största webbaserade handelsplatsen för handel med kryptovalutor och har över 5 miljoner användare. Binance stödjer en rad olika valutor (Bitcoin, Ethereum, Litecoin m.m) samt en rad så kallade ”alt coins”, som te.x. XRP, Tron (TRX), m.m.

Företaget leds av den karismatiske Changpeng Zhao och har en egen kryptovaluta token Binance Coin (BNB).

Företaget grundades i Japan men har expanderat till en rad andra platser, däribland Malta, där de förväntas skaffa banklicens för att kunna erbjuda Visa / Mastercard som betalningsmetoder.

Urval av kryptovalutor Binance stödjer

Namn

Bitcoin icon

Bitcoin (BTC)

Ethereum icon

Ethereum (ETH)

Bitcoin Cash icon

Bitcoin Cash (BCH)

Litecoin icon

Litecoin (LTC)
NEO
Tron Trx iconTron (TRX)

Ripple XRP icon

XRP

Ethereum Classic icon

Ethereum Classic (ETC)

Ikon Icon

Icon (ICX)

Ikon Loom Network

Loom Network (LOOM)

Ikon Fun coin

FunFair (FUN)

Ikon binance coin BNB

Binance Coin (BNB)

Bat icon

Basic Attention Token (BAT)

ZRX icon

0x (ZRX)

Recension

Nedan följer vår recension av webbplatsen Binance. Vi bedömer webbplatsen utifrån dessa kriterier;

KriteriaBeskrivning

Enkelhet

Hur enkelt är det att komma igång med produkten.

Användbarhet

Har handelsplatsen något vettigt syfte, är den användbar.

Säkerhet

Är handelsplatsen säker.

Design

Är handelplatsen användarvänlig och tilltalande.

Avgift

Har handelsplatsen rimliga avgifter.

Enkelhet

Att skapa ett konto hos Binance är väldigt enkelt och går snabbt. När man har ett konto så kan man börja köpa och sälja kryptovalutor. Binance är inte det lättaste systemet att jobba i, då deras gränssnitt känns lite omodernt och tyvärr kan man inte sätta in pengar med sitt Visa/Mastercard utan behöver använda te.x. Coinbase för att köpa Bitcoin/Ethereum och sedan skicka till Binance kontot. Har man redan en plånbok med Bitcoin eller Ethereum så går det givetvis att skicka direkt från denna till Binance kontot.

Användbarhet

Det som Binance saknar i enkelhet väger den upp i användbarhet. Det finns en rad olika kryptovalutor att handla i, och man får en plånbok för alla valutor som de stödjer så man kan förvara valutorna på sitt konto och enkelt köpa / sälja med dem. Det finns stora möjligheter att lägga in egna köp och säljpriser, så ser Binance system till att om möjlighet finns matcha köporder mot säljorder.

Eftersom Binance är så stort och har så många användare så sker en väldigt stor del av den totala kryptohandeln där, vilket säkerställer att det finns många köpare / säljare och goda möjligheter att göra bra affärer.

En nackdel är att man inte kan köpa för sitt Visa/Mastercard, utan måste föra över te.x. Bitcoin eller Ethereum till sitt Binance konto som man sedan kan handla för. Detsamma gäller vid uttag, man kan inte ta ut i pengar via Binance, utan får använda en annan tjänst för att konvertera Bitcoin / Ethereum till riktiga pengar. Vi rekommenderar då att skicka Bitcoin / Ethereum till Coinbase och växla ut det till riktiga pengar via dem, och du kan läsa vår recension av Coinbase här.

Säkerhet

Frågan som kanske ledde dig in på detta inlägget – ”Är Binance säkert” är en väldigt bra fråga. Kollar man på deras hemsida så kan man snabbt få intrycket av den verkar vara oseriös, men skenet kan bedra. Min bedömning är att Binance är en av de säkraste handelsplatserna jag använt.

Systemet mer eller mindre tvingar än att aktivera Två-fakots autentisering, vilket är jättebra. Jag har nämnt detta i alla mina guider men det tåls att upprepas, aktivera denna funktionen så sover du förhoppningsvis lite bättre om nätterna.  Alla insättningar / uttag som görs på ens Binance konto loggas och ett mejl går ut till angiven e-postadress. Skall man ta ut från sitt Binance konto så måste man faktiskt bekräfta överföringen genom att klicka på en länk i mejlet, vilket är jättebra.

Låt inte den omoderna designen lura en att tro att Binance inte är säkert, min bedömning är att det är mycket säkert och jag använder det dagligen för att handla med kryptovalutor.

Design

Hemsida känns lite gammaldags och kan ge ett oseriöst intryck. Man får känslan att det är ingenjörer / utvecklare som gjort sidan utan hjälp av designers, där design och användarvänlighet har hamnat efter funktion. Så det krävs lite användande för att förstå hur tjänsten fungerar, vilket är synd för det kan nog avskräcka en del som får intrycket att det är svårare än vad man kan tro. Här har Binance en del att lära sig av konkurrenten Kucoin.

Som tur är har vi gjort några guider för hur man köper Ripple (XRP)och Tron (TRX) på Binance och samma tillvägagångssätt kan användas för att handla med alla deras valutor.

Avgifter

Binance har ett ganska enkelt och tydlig avgiftsmodell. Det kostar inget att öppna ett konto, överföra  eller förvara sina kryptovalutor på Binance.

Det som kostar är handel (Köpa/sälja) och där ligger kostnaden på 0.1 %, använder man deras egna kryptovaluta BNB så får man rabatt på denna avgiften. Avgiften för att ta ut kryptovalutan är dynamisk vilket innebär att den varierar, beroende på värdet för den valda valutan. Man kan i en enkel tabell på deras hemsida se exakt vad avgiften är för tillfället. Jag tycker att Binance känns rimliga i sin avgifter.

Slutbetyg

Då återstår bara frågan, är Binance säkert? Ja, min bedömning är att det är en mycket säker plattform. Det är en plattform som kan vara lite avancerad vid en första anblick, men som erbjuder mycket funktionalitet och stora möjligheter att investera i andra kryptovalutor än Bitcoin och Ethereum. Man kan förvara alla valutor som de stödjer på sitt konto. Vill man senare titta på en Offline plånbok så rekommenderar vi Ledger Nano S, ni kan läsa vår recension här.

  • Enkelhet
  • Användbarhet
  • Säkerhet
  • Design
  • Avgift
4.3

Sammanfattning

Vår bedömning är att Binance är en mycket säker och seriös handelsplats för att köpa och sälja ett brett utbud av kryptovalutor. Tyvärr stödjer de inte insättningar/Uttag via Visa/Mastercard utan bara kryptovalutor, men förhoppningsvis inför de stöd för Visa/Mastercard i framtiden.

Skapa konto på Binance

Vill man skapa ett konto på Binance och börja köpa och sälja med kryptovalutor så vore jag jättetacksam om man vill använda min inbjudan länk. Genom att använda länken så stödjer man Cryptoaddicts.se och vårt fortsatta arbete med att göra detta till Sveriges bästa kryptorelaterade hemsida.

Relaterat

Om Kryptovalutor

Tumnagel ikon för Kryptovalutor

Vad är en kryptovaluta?

Lär dig allt om Kryptovalutor.

Tumnagel bild för hur man köper och säljer Kryptovalutor

Köpa och Sälj

Lär dig hur man enkelt och säkert köper och säljer Kryptovalutor.

Tumnagelbild för hur man förvarar kryptovalutor

Förvaring

Lär dig hur man enkelt och säkert förvarar Kryptovalutor.

Kryptonyheter

Nyheter

Läs mer om de senaste nyheterna inom Kryptovaluta & Blockchain här

Bitcoin-BTC-icon

Bitcoin (BTC)

Läs mer om kryptovalutan Bitcoin här.

Ethereum-ETH-icon

Ethereum (ETH)

Läs mer om kryptovalutan Ethereum här.

Tron-TRX-icon

Tron (TRX)

Läs mer om kryptovalutan Tron här.

Ripple-XRP-icon

XRP (Ripple)

Läs mer om kryptovalutan XRP (tidigare Ripple) här.

Tumnagelbild för att köpa Ethereum

Köpa Bitcoin

Läs vår guide hur man enkelt köper kryptovalutan Bitcoin

Tumnagelbild för att köpa Ethereum

Köpa Ethereum

Läs vår guide hur man enkelt köper kryptovalutan Ethereum

Utvald bild för inlägget Nybörjarguide till att köpa kryptovalutan Tron (TRX))

Köpa Tron

Läs vår guide hur man enkelt köper kryptovalutan Tron

Ikon för att köpa XRP Ripple

Köpa XRP (Ripple)

Läs vår guide hur man enkelt köper kryptovalutan XRP (tidigare Riiple