Bild föreställande handelsplatsen Coinbase logo

Är Coinbase säkert? Läs vår recension här

Funderar du på att köpa eller sälja Bitcoin, Ethereum eller Litecoin från Coinbase med ett Visa/Mastercard och undrar om det är säkert? Läs då vår recension av Coinbase innan du skapar ett konto och få svaret på frågan "Är Coinbase säkert"

Introduktion

Letar du efter ett snabbt svar på frågan ”Är Coinbase säkert”, så är svaret ja, Coinbase är en mycket säker handelsplattform för att köpa och sälja kryptovalutor som erbjuder en försäkring ifall deras system skulle bli hackade. Genom att använda denna länken för att skapa ett konto så får du 10 dollar extra vid en insättning/försäljning på 100 euro samtidigt som du stödjer oss på Cryptoaddicts.se så vi kan fortsätta att utveckla hemsidan.

Coinbase

Coinbase grundandes 2012 och är en webbtjänst där handlare och konsumenter kan genomföra transaktioner med digitala valutor såsom Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, och Litecoin m.m. Företaget är baserat i San Francisco och har över 20 miljoner användare.

Coinbase anses vara en av de säkraste och mest användarvänliga handelsplatserna för att köpa och sälja kryptovalutor.

Historiskt har de varit sparsamma med de kryptovalutor som de stödjer, men har på senare tid expanderat och lagt till stöd en rad nya kryptovalutor.

Bild föreställande Coinbase investerare.
En rad stora företag har investerat i Coinbase.

Kryptovalutor Coinbase stödjer

NamnCoinbaseCoinbase Pro

Bitcoin icon

Bitcoin (BTC)Check ikonCheck ikon

Bitcoin Cash icon

Bitcoin Cash (BCH)Check ikonCheck ikon

Ethereum icon

Ethereum (ETH)Check ikonCheck ikon

Ethereum Classic icon

Ethereum Classic (ETC)Check ikonCheck ikon

Litecoin icon

Litecoin (LTC)Check ikonCheck ikon

ZRX icon

0x (ZRX)

Ikon för ett kryss

Check-icons

Bat icon

Basic Attention Token (BAT)Cross ikonCheck ikon

Företagsinfo

AttributeValue
Grundat

2012

VD

Brian Armstrong

Baserat

San Francisco, Kalifornien

Kontor

San Francisco, New York, Chicago, Portland, London, Tokyo, Dublin

Antal användare

Över 20 miljoner

Avgifter

1.49%

2FACheck ikon
MobilappCheck ikon

Guider

Recension

Nedan följer vår recension av handelsplatsen Coinbase. Vi bedömer webbplatsen utifrån dessa kriterier;

KriteriaBeskrivning

Enkelhet

Hur enkelt är det att komma igång med produkten.

Användbarhet

Har handelsplatsen något vettigt syfte, är den användbar.

Säkerhet

Är handelsplatsen säker.

Design

Är handelplatsen användarvänlig och tilltalande.

Avgift

Har handelsplatsen rimliga avgifter.

Enkelhet

Att komma igång med Coinbase är väldigt enkelt, deras hemsida är modern och ger ett mycket seriöst intryck. När man skapat sitt konto så kommer man behöva verifiera sin identitet med sitt körkort/pass. Denna processen är dock väldigt smidig och när man blivit verifierad så kan man omgående köpa och sälja Bitcoin, Ethereum m.m. Att koppla på sitt Visa/Mastercard är enkelt och går snabbt.

Vill man ha en högre gräns för insättningar/uttag så behöver man koppla på sitt bankkonto, vilket involverar några extra steg, allt för en ökad säkerhet.

Användbarhet

Coinbase används för att köpa och sälja kryptovalutor. Den har ett tydligt syfte då de stödjer Visa/Mastercard, vilket underlättar ifall man vill köpa andra valutor än de största, så kallade ”Alt Coins”. Då kan man enkelt köpa Bitcoin eller Ethereum med sitt Visa/Mastercard och skicka över detta till en annan plattform som stödjer lite fler valutor.

Coinbase har på senare tid öppnat upp och stödjer fler kryptovalutor än de gjort tidigare, men de har tyvärr inte stöd för populära kryptovalutor såsom Tron eller XRP Ripple, vilket är en nackdel.

Dock har företaget gått ut och sagt att de siktar på att kunna lista många fler kryptovalutor än de gör idag.

Säkerhet

Då kryptovalutor kan vara värt en hel del pengar så är det av yttersta viktigt att handelsplattformen är säker. Detta gäller både om man vill förvara sina kryptovalutor eller planerar att sälja dem för riktiga pengar. Därför är det rimligt att ställa frågan ”Är Coinbase säkert?”

Vår bedömning är att det är en mycket säker plattform. Den stödjer två-faktors Autentisering, vilket gör att ingen kan logga in på ens konto utan att ange den kod som skickas till ens mobil. Det är ett stort och seriöst företag bakom, som har varit med i branschen sedan 2012 och har ett bra rykte.

Man kan även läsa på deras hemsida att all digital valuta som förvaras hos Coinbase är försäkrad och det mesta förvaras offline för ökad säkerhet.

”Coinbase prioritizes the security of our customer’s funds, all digital currency that Coinbase holds online is insured. If Coinbase were to suffer a breach of its online storage, the insurance policy would pay out to cover any customer funds lost as a result. Coinbase holds less than 2% of customer funds online. The rest is held in offline storage.”

Viktigt att notera är att Coinbase inte ansvarar ifall ens konto blir kapat etc, utan det ligger i varje användares ansvar att vidta de säkerhetsåtgärder som företaget rekommenderar. Coinbase ligger under amerikansk jurisdiktion och tillämpar och följer lagar och regler i de länderna som de stödjer.

Design

Hemsidan känns användarvänlig, modern och tilltalande. Det är enkelt att köpa och sälja valutor samt ger en tydlig överblick över ens olika plånböcker. Ett stort plus är att alla avgifter visas omräknat till ens valda valuta.

De har även en mobilapp som kan användas för att köpa och sälja Bitcoin m.m.

Avgifter

Coinbase har inga avgifter för att öppna ett konto och förvara den digitala valutan, men de har en avgift när man sätter in, köper/säljer samt tar ut sina tillgångar. Avgiften varierar beroende på en rad faktorer, men generellt sätt så tycker jag att den är överkomlig.

Det kan tyckas vara lite dyr avgift för Visa/Mastercard (om man skall köpa för lite större summor) så då är banköverföring att rekommendera.

Dock är det inte billigare på andra handelsplatser att betala med Visa / Mastercard, utan snarare dyrare.

Det finns säkert billigare alternativ till Coinbase men det är viktigt att komma ihåg att man ofta får vad man betalar för, och som alltid är det värt att undersöka företagen noga, speciellt om det låter lite för bra för att vara sant.

Slutbetyg

Då var det frågan är Coinbase säkert? Ja, min bedömning är att det är en mycket säker plattform. Det är enkelt att köpa & sälja kryptovalutor och man kan förvara valutan på ens Coinbase konto.

Vill man senare titta på en Offline plånbok så rekommenderar vi Ledger Nano S, ni kan läsa vår recension här.

  • Enkelhet
  • Användbarhet
  • Säkerhet
  • Design
  • Avgift
4.8

Sammanfattning

Vår bedömning är att Coinbase är en mycket säker och seriös handelsplats för att köpa och sälja de vanligaste kryptovalutorna. I dagsläget stödjer de Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, ZRX, Basic Attention token.

Skapa konto på Coinbase

Vill man skapa ett konto på Coinbase och börja köpa och sälja med kryptovalutor så kan man använda min inbjudan länk. Då kan man få 10$ dollar extra vid en första insättning på 100 Euro. Samtidigt så stödjer du Cryptobit.se och hjälper till att hålla ”Störande reklam”  borta från webbplatsen.

Relaterat

Om Kryptovalutor

Tumnagel ikon för Kryptovalutor

Vad är en kryptovaluta?

Lär dig allt om Kryptovalutor.

Tumnagel bild för hur man köper och säljer Kryptovalutor

Köpa och Sälja

Lär dig hur man enkelt och säkert köper och säljer Kryptovalutor.

Tumnagelbild för hur man förvarar kryptovalutor

Förvaring

Lär dig hur man enkelt och säkert förvarar Kryptovalutor.

Kryptonyheter

Nyheter

Läs mer om de senaste nyheterna inom Kryptovalutor & Blockchain här.

Bitcoin-BTC-icon

Bitcoin (BTC)

Läs mer om kryptovalutan Bitcoin här.

Ethereum-ETH-icon

Ethereum (ETH)

Läs mer om kryptovalutan Ethereum här.

Tron-TRX-icon

Tron (TRX)

Läs mer om kryptovalutan Tron här.

Ripple-XRP-icon

XRP (Ripple)

Läs mer om kryptovalutan XRP (tidigare Ripple) här.

Tumnagelbild för att köpa Ethereum

Köpa Bitcoin

Läs vår guide hur man enkelt köper kryptovalutan Bitcoin

Tumnagelbild för att köpa Ethereum

Köpa Ethereum

Läs vår guide hur man enkelt köper kryptovalutan Ethereum

Utvald bild för inlägget Nybörjarguide till att köpa kryptovalutan Tron (TRX))

Köpa Tron

Läs vår guide hur man enkelt köper kryptovalutan Tron

Ikon för att köpa XRP Ripple

Köpa XRP (Ripple)

Läs vår guide hur man enkelt köper kryptovalutan XRP (tidigare Riiple