, , , ,

Samsung Galaxy 10 får stöd för Kryptovalutor

Utvald bild för inlägget Samsung Galaxy 10 får inyggt stöd för kryptovalutor

Få kan väl ha undgått hypen kring Samsung senaste flaggskepp, Galaxy 10. Men det som kanske inte är lika känt är att telefonen också kommer ha stöd för kryptovalutor via Samsung Blockchain wallet.

För att förvara kryptovalutor så behöver man ha en speciell typ av plånbok, en så kallad ”wallet”. Det finns en rad olika mobil wallets idag, men Samsung har valt byggt en egen som de kallar för Samsung Blockchain Wallet, och den kommer har stöd för både Ethereum och ERC-20 tokens (Tokens skapade på Ethereums blockkedja) i dagsläget, men inte Bitcoin.

Att den inte har stöd för Bitcoin som standard är ganska förvånande, då Bitcoin är alla kryptovalutors moder. Samsung har dock gått ut med att de kommer stödja både fler kryptovalutor och enheter i framtiden.

Stöd för både dAppar och betalningar

Förutom att bara tillhandahålla en plånbok för att förvara kryptovalutor, så kan man även använda den för att köra dAppar (Decentraliserade appar) samt för betalningar med kryptovalutor.

Några av dapparna som Samsung Blockchain wallet stödjer

  • Krypto spelplattformen Enjin
  • Krypto samlingsspelet CryptoKitties
  • Betalningstjänsten CoinDuck

Ett av målen med Samsung Blockchain wallet är att göra det enklare att administrera samt betala i kryptovaluta, något som är otroligt viktigt ifall Krypto och Blockkedjan på allvar skall kunna nå och användas av den breda massan.

Partnerskap med Enjin fick kursen att rusa

Bild på Kryptovalutan Enjin wallet
Kryptovalutan Enjin tillhandahåller en plattform för utvecklare att bygga Blockchainbaserade spel

Enjin är en kryptovaluta som tillhandahåller en plattform för utvecklare att bygga blockchain baserade spel, där olika in-game items såsom vapen, karaktärer etc skapas genom att Enjin konsumeras.

Spel byggda på blockkedjan har den fördelen att spelaren själv äger alla sina in-game items och inte spelutvecklaren.

I slutet av Februari började rykten cirkulera om ett partnerskapet mellan Enjin och Samsung. Detta i sig fick kursen att öka med flera 400%, från att ha legat på en kurs runt 900 Sat (enheten för Bitcoin) i slutet av Februari så rusade kursen till 4000 Sat enbart på ryktet.

När partnerskapet väl bekräftades så nåddes toppen på ca 6000 Sat, vilket också blev den lokala toppen. I skrivande stund så har kursen stabiliserats och handlas Enjin på Binance runt 4000 Sat, vilket ändå är ett otroligt högt pris.

Bild som visar en graf över hur kursen rusar på kryptovalutan Enjin när ryktena om Samsung partnerskap blir offentliga

Samsung banar ljus framtid för Kryptovalutor

Här tar Samsung ett stort kliv genom att göra kryptovalutor så enkelt och tillgängligt för miljoner av användare, något som kommer gynna hela branschen, så det är bara att tacka och bocka!

Köpa Enjin

Om man vill köpa Enjin så rekommenderar vi handelsplatsen Binance. Vill man läsa bvår recension av Binance så finns den här.

Länk till Enjins officiella hemsida.

Lämna ett svar